Dit zijn echte winter tapas

kerstmenu
Kerstmenu? Zet tapas op de lijst!
15 december 2019
tapasetentje
Tips om een gezellig tapasetentje te organiseren
15 februari 2020
winter tapas

Winter tapas: gewoon omdat het kan!

Bij tapas denk je niet direct aan winter tapas. Het zijn juist kleine gerechtjes die heerlijk passen bij warmer weer, met wat te drinken erbij en een groep vrienden. Maar tapas in de winter, dat is dé manier om het nog gezelliger te maken. Lekker met het gezin in de woonkamer, hangend met vrienden op de bank of lekker een uitgebreid feest met mensen die je veel te lang niet gesproken hebt. Maar eh, wat kun je nou precies met die winter tapas?

Winter tapas: lekker invullen zoals je zelf wilt

Met winter tapas kun je alles doen wat jij zelf wilt. Er zijn wel een aantal dingen die je in de gaten moet houden. Zomerse tapas zijn koude gerechten, vaak met frisse smaken omdat het al warm genoeg is. In de winter serveer je daarom wat meer gekruide kleine gerechten, bij voorkeur ook wat warme tapas erbij voor de koukleumen (die hebben we veel in Nederland!).

In de winter hebben we daarnaast ook wat meer energie nodig. Het warmhouden van ons lichaam kost energie, dus houd daar rekening mee. Een makkelijke oplossing is het serveren van broodgerechten, zoals brood met kruidenboter, olijven of tomaat. Het makkelijke aan tapas is dat je er alle kanten mee op kunt, zolang je maar een goed idee hebt.

Zorg ervoor dat het rijk aan smaak is

Heb je zelf weleens gemerkt dat je in de winter vaker kiest voor gekruid eten met meer smaken? In de zomer is het eten van wat flauwere gerechten gemakkelijk op te lossen met wat zout, maar in de winter werkt dat niet. Dan wil je juist voor wat meer kruiden en diepere smaken kiezen, zodat de smaakbeleving intenser is. Dat past namelijk prima bij het knapperen van een open haard (of pelletkachel tegenwoordig…) en de duisternis door de ramen.

Het belangrijkste bij winterse tapas mag je niet vergeten

Tijdens de wintermaanden kiezen we voor knus. We kiezen voor warmte. Dat betekent dat je vooral lekker je eigen ding moet doen en vaak vrienden en familie uit mag nodigen voor lekker eten en drinken. Kies je daarbij voor tapas, zorg er dan voor dat er veel verschillende gerechtjes zijn en dat je nu alvast een indeling maakt zodat vegetariërs en lactose-intolerante mensen direct weten van welke schalen zij absoluut niet moeten eten.

Heb je hulp nodig omdat je echt geen zin hebt om hier zelf mee aan de slag te gaan? Kijk dan eens naar onze tapasschalen of neem direct contact met ons op voor een persoonlijk aanbod aan de hand van jouw wensen.

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons