7 redenen waarom tapas altijd een goed idee is

heerlijke tapas om iets te vieren
Iets te vieren? Dat doe je met heerlijke tapas!
15 april 2019
drankjes
8 lekkere bijpassende drankjes bij tapas!
15 juni 2019
waarom tapas kiezen

De beste excuses om gewoon direct tapas te kiezen

Kun jij je herinneren wat er bij het laatste feest op tafel stond? Of wat je gegeten hebt tijdens de vorige gezellige avond met een stel vrienden? Grote kans dat dit exact hetzelfde was als de keer ervoor, of de keer daarvoor. We kiezen vaak voor de makkelijke oplossing, maar dat is lang niet altijd de meest interessante mogelijkheid. Waarom tapas de volgende gelegenheid op gaat leuken: we geven je 7 redenen.

Het is smakelijk

Waarom tapas kiezen? Simpel. Het zijn verschillende hapjes (warm en koud) die bijzonder smakelijk zijn. De verschillende smaken zorgen ervoor dat de hapjes goed te combineren zijn met verschillende drankjes. En bij de meeste geuren en smaken loopt het water je direct in de mond.

Gevarieerde gerechtjes

Kijk, je kunt ook een pizza kiezen of een pan met eten, maar dan kom je er snel achter dat bijna elke hap hetzelfde smaakt. En dát zal je met tapas dus nooit gebeuren aangezien het gevarieerde gerechtjes zijn met uiteenlopende smaken.

Het is… gezond

Smakelijke en gevarieerde hapjes die ook nog eens gezond zijn. Het kan gewoon niet stuk met tapas. De olijven, de olie en de vele soorten groenten en kruiden die gebruikt worden, ze zorgen er allemaal voor dat de hapjes ook nog eens bijzonder gezond zijn!

Ook voor de zeurpieten en mensen met allergieën

Heb je een gerecht met een hoofdbestanddeel dat mensen niet mogen (of willen) eten, dan zitten er ineens veel mensen zonder eten op je feest of gezellige avond. Met tapas heb je dit risico niet. Je hebt namelijk ontzettend veel verschillende hapjes met uiteenlopende gerechten. Ook de moeilijke eters of mensen met allergieën kunnen gewoon aanschuiven. Tip: sorteer van tevoren vast wat vegetarisch is en wat bepaalde mensen écht niet mogen eten.

Het is gezellig!

Waarom tapas kiezen als hapjes op tafel? Heel simpel: het is gezellig. Je kunt de tapas heel de avond op tafel laten staan, zodat je gasten elke keer weer een hapje kunnen pakken. En wanneer er mensen zijn die nog nooit eerder tapas gegeten hebben, dan is het direct ook een leuk gespreksonderwerp. Waar komt tapas eigenlijk vandaan?

Makkelijk te organiseren

Of je de tapas nou bestelt of zelf maakt: een tapasavond is gemakkelijk te organiseren. Geen uren in de keuken, geen enorme bergen met afwas en je hoeft geen complete buffettafel op te bouwen. Je plaatst de hapjes gewoon strategisch, je gaat zitten en je gaat eten.

Hee, left-overs als ontbijt of snack tussendoor!

Heb je wat te veel tapas geregeld en houd je het een en ander over? Geen probleem, dan is het ontbijt voor de volgende dag alvast geregeld. Of wat snacks voor tussendoor! Ruim je de tapas direct dezelfde avond nog goed op (afdekken en in de koelkast plaatsen), dan kun je deze gemakkelijk de volgende dag ook nog eten. Hoppa!

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons