Vijf slanke tapas soorten

weetjes
Wist jij dit al over tapas?
15 maart 2020
slanke tapas

Nu iedereen zoveel mogelijk thuis blijft merk je misschien dat je minder in beweging bent. Je bent veel thuis en bent misschien ook geneigd om meer te eten dan normaal. Herkenbaar? Het is mogelijk dat je deze weken een paar kilo aankomt. Maak je hier vooral niet te druk over. Wanneer we weer naar buiten mogen zul je merken dat je de kilo’s er ook weer vanzelf afgaan. Probeer te genieten van de tijd die je thuis hebt. Verwen jezelf met een gezellige tapasavond met je partner of je gezin. Ben je alleen thuis? Organiseer een online tapasavond met vrienden, waarbij je allemaal thuis geniet van je eigen tapas.

Maak je je toch zorgen over aankomen van deze heerlijke hapjes? Er zijn verschillende slanke tapas die je zonder schuldgevoel kunt eten. Probeer de vettige tapas, zoals worst, te vermijden en kies voor tapas met groente of vis. 

Olijven

Olijven bevatten slechts 115-145 calorieën per 100 gram. Ze bestaan voor het grootste gedeelte uit water en extra vierge olijfolie. Super gezond dus! Olijven zijn rijk aan vitamine E, ijzer, koper en calcium. Je kunt dus vrijwel onbeperkt genieten van olijven. Je bestelt de lekkerste olijven voor jouw lock down tapas avond natuurlijk bij ons. 

Meloenpartjes met rauwe ham

Meloen met ham is een klassieke tapas combinatie. Wanneer je dit heerlijke gerechtje zelf maakt is het belangrijk om vooral veel meloen te gebruiken met een beperkte hoeveelheid ham. Een portie meloen met ham van 140 gram bevat slechts 102 calorieën. En het is direct zomer in je mond!

Gemarineerde kipfilet van de barbecue

Wanneer je let op de hoeveelheid calorieën die je nuttigt kun je kippenpootjes beter overslaan. Kies in plaats daarvan voor kipfilet. Je kunt kipfilet heerlijk marineren en op de barbecue bereiden. Daar is het immers heerlijk weer voor!

Geroosterde asperges

Als je toch de barbecue aansteekt, leg er dan ook eens wat groene asperges op. Je brengt ze op smaak met een beetje olijfolie en wat grof zeezout. Heerlijk!

Garnalen

Garnalen zijn een heerlijke tapassoort, én mager! Je kunt garnalen roerbakken met knoflook en chilivlokken voor een kruidige spicy touch. Als je er spiesjes van maakt kunnen ze tevens op de barbecue bereid worden.

Hoewel het heerlijk is om met een glas wijn van deze slanke tapas te genieten, kun je dit qua calorieën beter laten. Een glas wijn bevat al snel 120 calorieën. Wil je toch een wijntje bij je tapas? Kies dan voor een droge wijn en houd het bij één glas. Zou houd je de calorieën binnen de perken. 

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons