Tips om een gezellig tapasetentje te organiseren

winter tapas
Dit zijn echte winter tapas
15 januari 2020
weetjes
Wist jij dit al over tapas?
15 maart 2020
tapasetentje

Het is leuk om met vrienden uit eten te gaan, maar soms is een gezellig avondje thuis minstens net zo leuk. En wat is er meer geschikt voor een avondje thuis met vrienden dan een tapasetentje?! Maar al die kleine hapjes kunnen soms wat overweldigend lijken om voor te bereiden. Met onze tips wordt jouw tapasetentje een groot succes.

 

Tip 1: Maak een afwisselend menu

Als je tapas eet in een restaurant bestel je waarschijnlijk van alles wat. Probeer dit voor je tapas etentje thuis ook te bedenken. Zorg voor een mooie mix van tapas met vlees, vis, groente en kaas. Een combinatie van koude en warme gerechten past ook helemaal bij het concept van tapas. Zorg er ook voor dat je verschillende smaken aanbiedt, zoals fris, pittig, zoet, zout en kruidig. Op deze manier is er voor iedereen iets lekkers.

 

Tip 2: Denk na over de bereidingswijze

Een bekende valkuil is dat je een menu bedenkt waarbij alle gerechten op het laatste moment in de oven moeten. Maak het jezelf niet te ingewikkeld en denk na over een combinatie van bereidingswijzen. Sommige gerechten kunnen koud geserveerd worden, dit is fijn om tijdens het koken mee te beginnen. Zorg ervoor dat je, terwijl de ovengerechten in de oven staan, bezig bent met gerechten die in de pan bereid worden. Zo kun je het overzicht bewaren en is alles op hetzelfde moment klaar.

 

Tip 3: Maak het jezelf niet te ingewikkeld

Bijna iedereen vindt het leuk om tapas te maken. Vraag je gasten dan ook gerust om een gerechtje mee te nemen. Dit scheelt jou veel werk en het is leuk dat iedereen heeft bijgedragen aan het tapasetentje. Als je tot slot ook wat tapas bestelt blijft er voor jou nog maar weinig kookstress over. Jij kunt de gezellige gastheer of -vrouw zijn en een flesje wijn opentrekken, zonder je zorgen te maken over het eten.

 

Tip 4: Het oog wil ook wat

Kies voor een menu waarin alle verschillende kleuren terugkomen. Een tafel met alleen maar rode en bruine gerechten ziet er veel minder aantrekkelijk uit dan wanneer je allerlei vrolijke kleuren terugziet. Het is natuurlijk het allerleukst om je tapas te serveren in kleurrijk servies. De Xenos heeft veel mooi en betaalbaar servies en ook op de markt kun je soms mooie schatten vinden. Kies voor vrolijke servetjes en schenk een lekker glas sangria uit een grote kan. Hiermee is de tapasbelevenis compleet!

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons