Tapasgerecht van de maand: tapas van de barbecue

slanke tapas
Vijf slanke tapas soorten
15 april 2020
best beoordeelde tapasrestaurants
De best beoordeelde tapasrestaurants ter wereld
15 juni 2020
barbecue

Het voorjaar is in volle gang. Het zonnetje laat zich regelmatig zien en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Misschien heb je dit jaar de barbecue al eens gebruikt. Doordat we geen vrienden kunnen bezoeken of uit eten kunnen besteden we meer tijd thuis. Het is een mooie gelegenheid om jezelf en je huisgenoten te verwennen met een gezellig tapasavondje. Neem de tijd om een mooie mix van verschillende gerechtjes te maken, gecombineerd met een heerlijke hapjesschaal van Peppers & Tapas. Deze maand besteden we extra aandacht aan tapas van de barbecue!

Vleestapas

De barbecue wordt veel gebruikt om vlees te bereiden. Een geliefde tapassoort zijn kipspiesjes. Marineer stukjes kippendijfilet in een mengsel van zonnebloemolie, ketjap, sambal en geperste knoflook. Laat het vlees minimaal 2 uur marineren, maar een hele dag is ideaal. Rijg de stukjes kip aan cocktailprikkers, ongeveer 2-3 stukjes per stokje. Rooster de spiesjes op de barbecue, tot ze van binnen gaar zijn. Je kunt de spiesjes serveren met een zoet-zuur sausje, of op zijn Hollands met pindasaus.

Vistapas

Grote garnalen zijn heerlijk om op de barbecue te bereiden. Kies bij de visboer voor ongepelde grote garnalen of gamba’s. Je kunt de garnalen marineren in een marinade van olie, knoflook, chilivlokken en citroensap. Ook hier geldt: hoe langer je de garnalen laat marineren, hoe lekkerder ze worden. Bereid de garnalen op de barbecue, draai ze tussendoor een paar keer om. Serveer de garnalen met wat fijngesneden peterselie en een schijfje citroen. 

Vegetarische tapas

Je bent vast bekend met hamburgers, maar ken je halloumi burgers al? Halloumi is een stevige kaas die je in de supermarkt kunt kopen. Je kunt de kaas zo uit de verpakking eten, maar het is het lekkerst om ‘m even in de pan of op de barbecue te grillen. Gebruik kleine hamburgerbroodjes om hier een heerlijke burger mee te maken. Je kunt de burger beleggen met een mangosalsa en stukjes avocado, voor een heerlijk fris burgertje. 

Groente tapas

De barbecue is ook heel geschikt om groente op te grillen. Een klassieker is natuurlijk de maiskolf, deze kun je voorkoken, in drie stukken snijden en op de barbecue grillen. Serveer de stukken maiskolf met wat roomboter en zout. Daarnaast kun je puntpaprika’s ook heerlijk grillen op de barbecue. Je doet dit ruim voordat je gaat eten en grillt de paprika’s tot ze zwart zijn. Laat de puntpaprika’s afkoelen in een plastic zak, hierdoor kun je het zwarte vel eenvoudig verwijderen. Tot slot kun je ook wat groene asperges grillen op de barbecue. Groene asperges zijn snel gaar en kunnen geserveerd worden met wat olijfolie en grof zeezout.

Genoeg inspiratie voor een tapasavondje deze maand? Je vult je zelfgemaakte gerechtjes natuurlijk aan met een heerlijke hapjesschaal van Peppers & Tapas. De combinatie van gemak en zelfgemaakt zorgt gegarandeerd voor een gezellige tapasavond rondom de barbecue!

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons