Tapas met een twist

heerlijke tapas in het buitenland
Op vakantie? Heerlijke tapas in het buitenland vind je hier!
15 juli 2019
3 dingen die je niet over tapas wist
3 dingen die jij niet wist over tapas
15 september 2019
tapas met een twist

Tapas met een twist: aanpassen naar jouw smaak!

Ben je op zoek naar de originele tapas om een zo ‘echt’ mogelijk gerecht neer te zetten? Stop daar mee en kijk eens naar tapas met een twist. Deze Spaanse gerechtjes worden namelijk geserveerd volgens een Wetboek. Het is een speelse manier geworden om leuke hapjes op tafel te zetten, zodat je heerlijk kunt genieten van tal van smaken. Met of zonder je gasten. Maar hoe doe je dat nou, tapas met een twist?

Tapas met een twist: Scandinavië

In Scandinavië is tapas met een twist al langere tijd populair. Alleen is er weinig van de echte tapas overgebleven. Er worden lokale gerechten en ingrediënten gebruikt die in het seizoen zijn, zoals hertenvlees en eland, aangevuld met paddenstoelen en eventueel bosvruchten om het helemaal af te maken.

Een succes, want op die manier kun je letterlijk alles op tafel zetten op een compleet ecologische manier. Het is alleen wel even aftasten hoe je dit het beste in Nederland kunt doen. Bosbessen serveren met kippenvlees is namelijk niet echt een aanrader.

Tapas in de Nederlandse richting

Kijken we naar een gemiddelde Nederlandse verjaardag, dan zien we eigenlijk iets dat heel erg veel lijkt op de Scandinavische tapas. Denk aan de hapjesschalen met stukjes ei, stukjes worst en kaas en natuurlijk alle andere lekkernijen.

Wanneer je dit aanvult met de standaardtapas, dan ontstaat er een aparte mix die prima samenvalt wanneer je de smaken goed combineert.

Hoe zet ik zelf tapas met een twist op?

Het allerbeste dat je kunt doen, is beginnen met de ingrediënten die je hebt, die in het seizoen zijn of die je erg lekker vindt. Met deze basis kun je namelijk makkelijk uit gaan breiden met verschillende tapasschalen of kleine gerechtjes die wel uit de Spaanse keuken komen.

Wees vooral niet te bang. Het combineren van smaken hoeft niet altijd het werk te zijn voor een fijnproever. Soms is het plaatsen van brood op tafel (of iets anders om het smaakpalet schoon te maken) al genoeg om bijzondere gerechten op tafel neer te zetten.

Vergeet niet dat de smaak en voorkeur van je gasten minstens zo belangrijk is. Vegetariërs, mensen die veganistisch willen eten of mensen die absoluut bepaald drinken niet willen? Wees voorbereid, dan is het voor iedereen een succes.

Kunnen wij het je alvast makkelijker maken door onze tapasschalen te tonen, die je direct online kunt bestellen?

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons