Hoe ga jij tapas serveren tijdens de feestmaand?

Tapas afkomst
Tapas: de afkomst
14 november 2018
gezonde lijstje
3 redenen waarom tapas in 2019 op jouw gezonde lijstje thuishoren
15 januari 2019
Hoe ga jij tapas serveren tijdens de feestmaand?

Hoe doe je dat precies?

December is met alle feestdagen de perfecte maand om tapas te serveren. Houd jij deze maand een feest voor bijvoorbeeld kerst of nieuwjaar? Dan hoeft het niet uit te maken of dit een familiefeest is of juist een formele gelegenheid. Je kunt over het algemeen namelijk prima tapas serveren tijdens de feestmaand. Hierbij kun je zowel een klassiek buffet serveren als originele recepten en ideeën. Maar wat houdt het klassieke buffet eigenlijk in? En wat zijn dan precies die originele ideeën voor tapas? Dat zal hieronder verder worden beschreven. Ook zullen er een aantal tips worden gegeven voor de gastheer en/of gastvrouw.

Gastheer & gastvrouw tips

Als eerste is het belangrijk dat het huis aan kant is. Pas hierna kun je de kamer gaan versieren. Als deze al versierd is, is het verstandig om toch nog even te dweilen en stofzuigen. Vervolgens is het verstandig om alvast glazen en drankjes voor de verfrissing neer te zetten. Dat houdt de gasten uit de keuken terwijl jij er bezig bent voor het avondmaal. Ook de tapas kun je als voorgerecht uit de koelkast halen en neerzetten. Als laatste kun jij je nog even snel klaarmaken voor de gasten arriveren.

Het klassieke tapas buffet

Wanneer je voor een klassiek tapas buffet kiest om tijdens de feestdagen te serveren, zijn er vier basisgerechten. Als eerste zijn er natuurlijk de tapenades. Wanneer je drie soorten hiervan gaat serveren, heb je genoeg variatie. Ook ontwijk je zo het probleem dat je te veel overhoud. De tapenades kunnen vervolgens op een stukje stokbrood geserveerd worden. Het is hierbij belangrijk om een rustiek stokbrood uit te kiezen voor de beste kwaliteit. Afbakken is natuurlijk ook een optie, heb je altijd vers in huis! Daarnaast kun je een plankje met gecureerd vlees en olijven serveren. Met olijven zijn er in principe geen grenzen. Wil je echt uitpakken? Bestel dan een heerlijke tapasschaal!

Wees origineel!

Natuurlijk zijn er ook originelere manieren waarop je tapas kunt serveren in deze of alle andere maanden. Zoals bijvoorbeeld een tapas kaasplankje, of zelf samengestelde olijf spiesjes. Daarnaast bieden wij ook een heerlijke aubergine tapenade aan. Deze is gemaakt van aubergines die op de houtskoolgrill zijn klaargemaakt. Ook meteen een erg geschikte dipsaus voor pita chips. Bovendien kun je gemakkelijk wraps maken met onze tapenades en een paar andere ingrediënten. Zo zie je maar weer, tapas serveren tijdens de feestmaand is één groot feest!

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons