Tapas ideeën die je moet proberen!

borrelhapjes feestje
Lekkere borrelhapjes bestellen voor op je feestje
9 juli 2018
tapas ideeën

Tapas ideeën die je moet proberen!

Experimenteer met tapas ideeën

De traditionele tapas hapjes zijn natuurlijk erg lekker. Toch verpest je de klassiekers snel wanneer je de recepten verandert. Maar wat moet je doen wanneer je aan iets nieuws toe bent? Hieronder staan drie nieuwe recepten voor klassieke tapas ideeën. Het zal een gegarandeerd succes zijn wanneer je deze gerechten serveert op je volgende evenement.

Vlees en meloen

De combinatie van meloen en vlees is een van de meest bekende tapas klassiekers. Wat weinig mensen weten is dat deze combinatie heerlijk is op een sandwich. Alles wat je hiervoor nodig hebt is volkoren of een ander donker brood, galia meloen en bijvoorbeeld rosbief. De spread voor deze sandwich kan een tapenade zijn. Wat wel belangrijk is, is dat het een milde tapenade met roomkaas is. Snijd het brood in kleine stukjes, zodat de sandwich klein genoeg is om als hapje te serveren. Rooster het brood vervolgens en besmeer dit met de roomkaas spread. Leg daarom een plakje vlees en een paar stukjes meloen. Bedek de sandwich vervolgens met een ander stuk geroosterd brood. Een prikker met een Italiaanse olijf is hiervoor een leuke decoratie. Een ander voordeel van deze decoratie is dat het voorkomt dat de sandwiches uit elkaar vallen.

Griekse garnalencocktail

Eigenlijk is dit bijna het zelfde als een gewone garnalencocktail. De salade die erbij geserveerd wordt, wordt alleen ander bereid. Zorg als eerste dat je garnalen gaar zijn. Marineer ze in knoflook, olijfolie en peterselie en pak ze dan zacht in een pan. Je kunt garnalen ook in de oven bakken, zolang je een ondiepe snede in de rug maakt. Dit maakt de garnalen mooier en voorkomt dat ze opkrullen. Snijd hierna feta en tomaten in kleine stukjes. Meng vervolgens deze met whiskysaus en één of meerdere olijven naar keuze. Serveer de garnalen en salade in dezelfde coupe. Een garnalencocktail kan koud of op kamertemperatuur geserveerd worden.

Gevulde champignons

Gevulde champignons kunnen zowel warm als koud geserveerd worden. Wat ook handig is om te weten is dat ze met verschillende tapenades gevuld kunnen worden. Het eerste wat je hiervoor moet doen is de champignons uithollen. Dit kan heel gemakkelijk door met een klein mesje de stam eruit te halen. Gebruik je een tapenade op basis van roomkaas? Dan kun je de vulling mee bakken. Je kunt de champignons beter na het afbakken vullen wanneer je een tapenade van paprika en olijven gebruikt. Dit hapje is een lekkere optie voor vegetariërs en veganisten. Maar ook mensen die vlees eten zullen het heerlijk vinden. Verras je gasten dus met deze en de bovenstaande tapas ideeën.

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons