3 redenen waarom tapas in 2019 op jouw gezonde lijstje thuishoren

Hoe ga jij tapas serveren tijdens de feestmaand?
Hoe ga jij tapas serveren tijdens de feestmaand?
15 december 2018
tapas om blij van te worden
Van deze 5 tapas word je echt heel blij!
15 februari 2019
gezonde lijstje


Bij een nieuw jaar horen goede voornemens

Vaak gaat het hierbij om meer bewegen, stoppen met roken, minder alcohol drinken en andere dingen die je niet meer mag. Maar is het niet veel leuker om te kijken naar dingen die je wél mag en die ook nog eens bijzonder lekker of leuk zijn? Tapas is een ideaal goed voornemen en past prima bij jouw gezonde lijstje voor 2019. Deze drie redenen zorgen ervoor dat jij deze week nog kiest voor tapas bestellen!

Reden 1: gebruik van verse ingrediënten en veel goede vetten

Hoe verser groenten, fruit, vlees en vis zijn, hoe beter het is voor de gezondheid. Daarnaast zit er natuurlijk veel meer smaak aan verse producten. Kies je voor tapas, dan kies je voor ingrediënten die vers van het mes komen waardoor de essentie van de smaak bewaard gebleven is.

Kijk je naar de ingrediënten die veel voorkomen bij tapas, dan zie je allemaal gezonde vinkjes. Denk aan zalm, ansjovis en sardines. Allemaal belangrijke omega 3 bommen die ervoor zorgen dat de maaltijd direct gezond is. Daarnaast zijn de vissoorten rijk aan EPA- en DHA-vetzuren die de bloeddruk verlagen.

Een ander onmisbaar ingrediënt bij tapas is knoflook. Weer een enorme knaller wanneer het gaat om je gezondheid:

  • Knoflook verlaagt het cholesterolpeil;
  • Knoflook verlaagt het bloedsuikerpeil.

Gezonde vetten zijn essentieel voor een goede gezondheid. Dit zijn de vetten die zeker op jouw gezonde lijstje voor 2019 moeten staan (en met tapas krijg je ze allemaal binnen!).

Reden 2: olijfolie!

Alleen olijfolie is al een reden om tapas op je gezonde lijstje te zetten. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en wordt bijzonder veel gebruikt bij het bereiden van tapasgerechten. Daarnaast is ook de olijfolie rijk aan omega 3 en verlaagt het je cholesterolpeil, verlaagt het de bloeddruk en zorgt het voor een unieke smaakervaring (zeker bij gebruik van extra vierge Spaans olijfolie).

Reden 3: je bepaalt zelf je calorieën

Sommige mensen aan tafel hebben meer calorieën nodig dan andere mensen. Heb je een drukke dag gehad, dan kun je behoefte hebben aan wat extra energie. Maar wil je het gezonde lijstje volgen, dan wil je juist minder calorieën. Het mooiste is dat het met tapas allemaal mogelijk is. Door de veelzijdigheid aan kleine gerechten op tafel bepaal je zelf wat je eet en hoeveel calorieën je aan tapas binnenkrijgt.

Een ander voordeel aan tapas dat zeker onder dezelfde noemer geschaard mag worden, is dat tapasgerechten ervoor zorgen dat je langzamer eet. Dat heeft voordelen voor je gezondheid! De hormonen die aan moeten geven dat je vol zit, hebben namelijk meer tijd. Je eet niet ‘per ongeluk’ te veel omdat het signaal te laat aankomt in de hersenen. En laten we eerlijk zijn: langzaam eten met vrienden of familie aan een tafel vol tapasgerechten is natuurlijk ook bijzonder gezellig!

Tapas op jouw gezonde lijstje voor 2019!

Tapas is de manier om 2019 op een gezonde manier te beginnen. De brede variatie in het aantal tapasschalen maakt het daarnaast ook nog eens bijzonder makkelijk om gevarieerd en lekker te eten, heel het jaar door!

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons