Van deze 5 tapas word je echt heel blij!

gezonde lijstje
3 redenen waarom tapas in 2019 op jouw gezonde lijstje thuishoren
15 januari 2019
do it yourself tapas makkelijk
Met deze Do It Yourself Tapas maak je iedereen blij!
15 maart 2019
tapas om blij van te worden

Eten en blij worden. Twee dingen die bijzonder goed bij elkaar passen wanneer je het eten goed uitzoekt. Goed en gezond eten zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit. Je presteert beter, voelt je beter en alles gaat net even wat makkelijker. Wat kun je dan beter kiezen dan de gezonde tapas? We hebben vijf speciale tapasgerechten op een rijtje gezet waar je bijzonder blij van wordt. Zeker in een leuk gezelschap – of juist lekker alleen zodat er meer tapas voor jou is.

Tapas met komkommer en geitenkaas

Tussen alle pikante gerechten is frisse afwisseling bijzonder wenselijk. Tapas met komkommer en geitenkaas is een manier om je mond even tot rust te laten komen voordat je verder gaat met andere gerechtjes. Deze hapjes zijn goed aan te vullen met (zongedroogde) tomaat, noten of dunner vlees. De meest frisse variant is uiteraard gewoon komkommer met geitenkaas, maar net als met alle tapas kun je hiermee alle kanten op.

Pasteitjes met stoofvlees

Pasteitjes zijn een geweldige manier om restanten op te maken. Je kunt immers allerlei soorten vlees en groente verwerken in een pasteitje. Deze pasteitjes met stoofvlees zijn ook een handige manier om ‘vals te spelen’. Het zijn immers niet echt kleine hapjes. Wanneer je ze zelf maakt, bepaal je helemaal zelf hoe groot je de pasteitjes maakt. Zorg er wel voor dat je genoeg ruimte overhoudt voor andere hapjes die je op tafel kunt zetten!

Knapperige knoflookgarnalen

Krokante garnalen in een laagje bladerdeeg. Heelijk af te maken met alle mogelijke sauzen of tapenades. Met garnalen kun je alle kanten op. Kies je voor de krokante en knapperige variant, dan zijn deze tapas te serveren als een hapje of juist als een snack naast een goed glas wijn. Probeer vooral verschillende sausjes bij de garnalen om te zien wat het beste bij jou past!

Nacho hapjes (met wat je wilt)

Nog een tapasgerecht om blij van te worden: nacho’s! Je kunt deze ook combineren met wat je maar wilt. In de Spaanse keuken zijn de nacho’s prima te combineren met garnalen, maar waarom niet verschillende tapenades proberen op de nacho? Of juist geitenkaas? Of feta en avocado? Je snapt het al: met nacho’s zijn de opties eindeloos!

Bladerdeeghapjes met pikante kip

Bladerdeeghapjes zijn al snel een succes. Het maakt niet uit of je ze serveert als hapje of juist als een snack. Wil je er écht blij van worden, zorg er dan voor dat het bladerdeeghapjes zijn met een kruidenkaasje en pikante kip. Zo zorg je ervoor dat er verschillende smaaksensaties in één hapje zitten – en dat is waar je gasten blij van worden!

Heb je ook trek gekregen nu?

Van het lezen over tapas word je niet blij. Je wordt hoogstens hongerig. Heb je ook zin in tapas gekregen maar geen zin of tijd om in de keuken te gaan staan? Kijk dan eens naar het aanbod aan tapasschalen die gewoon bij jou aan de deur bezorgd worden!

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons