Spaans eten

Spaans eten

Typisch Spaanse gerechten

Spanje staat voor veel mensen bekend als het land van zon, zee en strand. Maar wist je dat Spaans eten ook heel erg populair is bij toeristen? Denk bijvoorbeeld aan iconische gerechten als paella, gazpacho, zeevruchten en migas de Teruel, ofwel typisch Spaans brood. Maar ook tapas is een typische Spaanse maaltijd. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Tapas als Spaans eten

Tapas kun je onderverdelen in twee soorten. Dit zijn de warme tapasmaaltijd en de koude tapasmaaltijd. Deze twee soorten tapas zullen later uitgebreid worden beschreven. Tapas heeft een erg lange geschiedenis. Het gebruik van iets te eten nemen wanneer je iets drinkt stamt namelijk uit de dertiende eeuw. Koning Alfonso “El Sabio” de tiende heeft dit gepopulariseerd. Het gebruik kwam naar Nederland in de zestiende eeuw. Dit was in de tijd dat Margaretha van Parma landvoogdes was. Inmiddels zijn de gerechten tegenwoordig zeer geliefd over de gehele wereld als een geraffineerd hapje voor feestjes.

Warme tapas tot in de puntjes uitgelegd

Als eerste variatie op deze maaltijd heb je de warme tapas. Hierbij worden Albondigas, ofwel gehaktballetjes in pittige tomatensaus geserveerd. Maar ook dingen als calamaris, aardappel- en groentetortilla’s en natuurlijk de beroemde patatas bravas zijn essentieel voor warme tapas. Wanneer je deze hapjes samen serveert als maaltijd, is het een aanrader om dit in de herfst- en wintermaanden te doen.

Koude tapas tot in de puntjes uitgelegd

Koude tapas bestaat vooral uit verschillende soorten gemarineerde olijven, gecureerd vlees, tapenades en stokbrood. Maar garnalencocktail kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden. Bovendien is meloen ook erg geliefd om bij de koude tapas te serveren. Koude tapas is een aanrader voor zomerfeesten, maar ook voor hapjes tijdens een kerstfeest. Dus wil je eens een keer Spaans eten? Sluit tapas, en vooral koude tapas, niet uit.

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons