Smaken uit het verre oosten gemixt met tapas

slanke tapas
6 leuke manieren om tapas te presenteren
15 oktober 2019
kerstmenu
Kerstmenu? Zet tapas op de lijst!
15 december 2019
tapas gemixt

Gemixt met tapas & erg lekker!

Heel veel mensen worden altijd erg gelukkig als ze keuze hebben uit een tafel vol met kleine hapjes. Weet je dus niet wat je je visite voor moet schotelen, dan kan het een heel goed idee zijn om een soort van tapas te serveren, eventueel gemixt met andere smaken. Nu zijn tapas zelf van oorsprong bedoeld als een tussendoortje of voorafje, maar ze kunnen ook prima als hoofdgerecht dienen. Kies gewoon een variëteit aan soorten, en er zijn genoeg mogelijkheden om het als een maaltijd te serveren. Smaken uit het verre oosten mixen heel erg goed met het originele idee van tapas. Want eerlijk is eerlijk, de Spaanse tapas zijn al lang niet meer alleen in hun concept. Toch wordt een tafel vol hapjes vaak tapas genoemd, en dat is geheel terecht! Want met gemixte tapas kan en mag eigenlijk alles.

Wat serveer jij je gasten?

Uiteraard beginnen we met bijvoorbeeld onze harissa olijven, maar ook onze pepertjes, tapenades en hummus. Dit scheelt al een heleboel dingen voorbereiden zodat jij je kunt concentreren op de warme gerechten, of gerechten die je zelf kunt voorbereiden. Denk hierbij aan een eenvoudige couscous salade (lekker met abrikoos en paprika!), falafel en gegrilde halloumi! Een ding is echter wel een must: bij een tafel met gerechten als deze mag platbrood of pitabrood niet ontbreken. Zorg dus dat er genoeg brood bij is om al je gasten te kunnen voorzien. Want niets is lekkerder dan platbrood gemixt met tapenade of hummus.

Hoe maak je keuze?

Kies gerechten die koud ook lekker zijn. Gelukkig zijn er veel tapas die ook gewoon koud te eten zijn. Olijven en hummus zijn hier een heel goed voorbeeld van. Serveer je een grotere groep, dan is het verstandig om weg te blijven dan dingen als gegrilde aubergines, want die worden minder smakelijk wanneer ze afkoelen. Wil je dit toch serveren, dan is het verstandig om het in kleinere porties telkens warm naar de tafel te laten brengen. Wil je toch aubergine op tafel? Kies dan voor een baba ganoush, dat is een aubergine spread die koud heerlijk is op brood (zeker met olijven!)

Smaken uit het midden oosten

Je kunt dus smaken uit het midden oosten heel goed mixen met tapas, zeker met een beetje van jezelf en een beetje van ons. Bestel je olijven en andere tapas bij ons (030 850 95 40)! Bestel je ze voor 12:00 uur, dan garanderen we dat we de daaropvolgende dag nog leveren!

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons