Makkelijke hapjes verjaardag

Koude tapas
Waarom koude tapas ook lekker is!
7 september 2018
Tapas buffet
Tapas buffet bestellen met je vrienden?
14 oktober 2018
Makkelijke hapjes

Makkelijke hapjes verjaardag

Waarom koude hapjes voor een verjaardag?

Een verjaardag is best heel hectisch. Het is daarom is het verstandig niet al te veel met het eten te gaan rommelen. Zo kun je namelijk zelf ook nog van het feest genieten. Daarnaast is het veel gemakkelijker om de rol van gastheer/-vrouw op je te nemen wanneer het eten geregeld is. Maar je wil natuurlijk wel iets speciaals serveren. Koude tapas is dan een goede keuze. Het is ten eerste voordeliger dan warme tapas. Daarnaast hoef je deze niet warm te houden. Je kunt de hapjes namelijk in de koelkast bewaren, zolang deze al voorbereid zijn. Dus wat zijn nou eigenlijk al die lekkere opties? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Tapas kaasplankje

Je kunt als eerste een verrassende twist geven aan de standaard komkommerschijfjes, eieren in rookvlees en kaas. Iedereen serveert dat op verjaardag, dus waarom zou je niet eens iets anders proberen? Je kunt namelijk een selectie van olijven serveren bij een kaasplankje. De opties aan de soorten kaas die je hiervoor kunt gebruiken zijn eindeloos! Je kunt gemarineerde mozzarella balletjes gebruiken, maar ook een assortiment aan Franse kazen. Bovendien kun je plakjes cheddar oprollen en die op jouw kaasplankje leggen. En olijven zijn niet alleen de enige tapas hapjes die je op deze kaasplankje kunt leggen. Pepertjes die gevuld zijn met roomkaas passen hier ook erg goed bij. Als laatste kun je soepstengels serveren. Zo kunnen je gasten hier een plakje kaas omheen wikkelen en opeten.

Zelf gemaakte tapenade

Niet veel mensen weten dit, maar een klassieke tapenade is erg gemakkelijk te maken. Hiervoor zijn maar drie ingrediënten voor nodig. Als eerste kun je kiezen uit een groot assortiment van olijven. Het maakt voor een tapenade namelijk niet uit welk soort je gebruikt. Vervolgens doe je deze in een staafmixer en voeg je kappertjes toe. Als laatste pers je twee tot drie verse knoflooktenen samen met een knoflookpers en voeg je deze toe. Het persen van de knoflook is belangrijk, want dan verdeelt het zich beter in de tapenade. Mix dit tot zich een spread vormt in de mixer. Serveer de tapenade met aioli, pesto en stokbrood en voilá! Het tweede hapje voor de verjaardag is klaar.

Zin in zeevruchten?

Bij warme tapas wordt meestal gefrituurde inktvis geserveerd. Bij koude tapas zijn dit garnalen met cocktailsaus. Je hoeft hiervoor alleen de garnalen te bakken en af te laten koelen. Vervolgens serveer je deze koud met de (zelfgemaakte) saus aan jouw gasten.

Echt gemakkelijk

Je kunt natuurlijk ook voor het echte gemak gaan en alsnog een hele goede gastvrouw of heer zijn. Je kan heerlijke homemade tapas bestellen, welke dan de volgende dag, op tijd voor je feestje, worden bezorgd. Stel je eigen schaal samen of kies één van de vele schalen uit het assortiment. Uiteindelijk is het wanneer je de gastvrouw of heer bent ook leuk dat je zelf nog iets aan je avond hebt!

 

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons