Waarom koude tapas ook lekker is!

Tapas catering
5 redenen waarom je een keer tapas moet bestellen!
7 augustus 2018
Makkelijke hapjes
Makkelijke hapjes verjaardag
14 september 2018
Koude tapas

4 redenen waarom koude tapas ook lekker zijn

Kiezen voor koude tapas

Het is algemeen bekend dat er twee soorten tapas zijn. Als eerste is er de warme tapas. Bij deze maaltijd horen gerechten als inktvisringen, gehaktballetjes in pittige tomatensaus en Patatas Bravas. Het laatste gerecht is beter bekend als gebakken aardappeltjes. Daarnaast bestaan er koude tapas. Hierbij horen verschillende soorten olijven en tapenades. Dit zijn spreads die je op een stukje stokbrood kunt smeren. Er zijn veel gelegenheden waarvoor je de koude variant zou kunnen bestellen. Ben je er nog niet helemaal van overtuigd om eens koude tapas te proberen? Hieronder staan een aantal redenen waarom het de moeite meer dan waard is.

Op warme dagen

De koude variant van tapas is erg lekker op warmere dagen. Evenementen die in de zomer worden gehouden zijn de perfecte gelegenheden om koude hapjes te serveren. Dus waarom niet tapas? Wanneer tapenades gekoeld zijn kan het verfrissend zijn op een hete zomerdag. Met name de tapenades waar veel kruiden als basilicum in zitten. Verwen jezelf en je gasten dus met een koude tapas maaltijd in de zomermaanden. Het zal sowieso meer in de smaak vallen dan die stomend hete bitterballen.

Het is gezonder en lichter op de maag

Tapas die je koud eet is niet alleen lekker tijdens warm weer. Het is ook een stuk lichter op de maag dan warme tapas. Gebakken aardappeltjes, gefrituurde zeevruchten en zelfs gevulde champignons zijn allemaal erg decadente gerechten. Deze kunnen bovendien niet alleen zwaar vallen. Ook druipen deze vaak van het vet. Koud geserveerde tapas is dus ook nog eens gezonder. Mensen die willen afvallen kunnen dus beter voor koud geserveerde tapas kiezen. Dit geld ook voor mensen die meer groenten in hun dieet willen. Tot slot zitten er veel minder kruiden in warme tapas. En als er wel veel kruiden in een gerecht zitten, zijn veel van de gezondheidsvoordelen hiervan verloren gegaan. Tijdens het kookproces breken veel stoffen in voedsel namelijk af door de hitte.

Het is zeer variabel

Als laatste is koude tapas erg variabel. Je kunt olijven namelijk niet alleen los eten. Je kunt er ook spiesjes, tapenade en eetbare garnering van maken. Je kunt ze zelfs toevoegen aan een op tapas geïnspireerde salade. Tapenades kun je op een stukje stokbrood smeren, maar ook gebruiken als dipsausje voor pita chips. Daarnaast kun je het in dressings verwerken. Kortom, tapas die je koud serveert is eigenlijk heel lekker en absoluut niet saai!

 

Nog niet overtuigd? Lees dan ook deze blog!

BESTELLEN
WhatsApp chat