Op vakantie? Heerlijke tapas in het buitenland vind je hier!

drankjes
8 lekkere bijpassende drankjes bij tapas!
15 juni 2019
tapas met een twist
Tapas met een twist
15 augustus 2019
heerlijke tapas in het buitenland

Heerlijke tapas in het buitenland tijdens je vakantie!

Grote kans dat je op dit moment al aan het aftellen bent tot je vakantie. En gelijk heb je, want er gaat niets boven een welverdiende vakantie! Weet je nog niet waar je heen wilt op vakantie en boek je last-minute? Dan hebben wij een paar leuke aanraders wanneer je op zoek gaat naar heerlijke tapas in het buitenland!

De absolute nummer één

Het is het intrappen van een open deur. Uiteraard staat Spanje op één wanneer het gaat om heerlijke tapas in het buitenland en dat kan ook niet anders. Niet alleen omdat tapas hiervandaan komt, want dát is niet de reden.

De reden voor de heerlijke tapas in Spanje is het gebruik van lokale producten om de tapasschalen op te bouwen. Hoe verser de ingrediënten zijn, hoe beter de smaak uitkomt. Daarnaast zijn er zoveel lokale helden in de keuken te vinden dat het combineren van smaken wel heel erg makkelijk wordt.

Ga je naar Spanje voor de tapas, kies dan vooral niet wat je thuis ook eet. Probeer vooral die nieuwe dingen, met namen die je niet uit kunt spreken. Het eten van tapas mag namelijk gerust een spannend avontuur zijn, met inspiratie die je kunt gebruiken wanneer je weer thuiskomt!

Let op: tapas zijn géén avondeten in Spanje!

Italië, niet te vergeten in de lijst met heerlijke tapas in het buitenland!

Tapas kennen geen ijzeren wetgeving over de samenstelling of ingrediënten die gebruikt moeten worden. En dan kom je al snel in Italië terecht, waar traditionele gerechten geproefd worden door alle toeristen. Het gevolg: de lokale bevolking heeft schalen klaargemaakt met een klein beetje van elk gerecht zodat je alles kunt proeven.

En dat lijkt toch wel heel erg veel op heerlijke tapas. Ook hier geldt dat het vooral aangeraden wordt om zoveel mogelijk gekke dingen te proberen. Italië is meer dan pizza, wijn en espresso. Echt waar.

Turkije, een aanrader voor fijnproevers

Turkije is niet het eerste land waar je aan denkt wanneer het gaat om kleine hapjes. Echte Turkse maaltijden heb je een dag lang eten aan wanneer je op de juiste plaats bestelt. Maar ook hier geldt dat je als toerist kennis kunt maken met de lokale keuken door middel van kleine hapjesschalen.

Overigens geldt hier ook dat de lokale keuken ontzettend sterk is en gebruik kan maken van lokale ingrediënten, waardoor de smaak van de heerlijke tapas per definitie al vele malen beter is.

En Nederland, voor de thuisblijvers

Blijf je in Nederland deze vakantie? Of heb je helemaal geen vakantie in de zomer en spaar je jouw dagen op voor een vakantie in het naseizoen? Kijk dan even bij onze heerlijke tapas die je gewoon vanuit Nederland kunt bestellen.

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons