8 lekkere bijpassende drankjes bij tapas!

waarom tapas kiezen
7 redenen waarom tapas altijd een goed idee is
15 mei 2019
heerlijke tapas in het buitenland
Op vakantie? Heerlijke tapas in het buitenland vind je hier!
15 juli 2019
drankjes

8 drankjes die niet mogen ontbreken bij je tapas!

Ben jij een van die mensen die nog denkt dat tapas en alcohol onlosmakelijk verbonden zijn? Dan is het tijd om eens te kijken naar de alternatieven. In de horeca stijgt de vraag naar alcoholvrije drankjes namelijk sterk en met veel goede redenen. Maar hoe combineer je dit nou het beste met tapas?

Eigenlijk is dat niet zo moeilijk. De verschillende soorten ‘tapa’ die op tafel komen te staan, hebben namelijk uiteenlopende smaken. Aan jou de taak om er uiteenlopende drankjes bij te zetten, die zonder enig probleem gewoon zónder alcohol geserveerd worden.

Gemberbier

Gemberbier heeft een bijzonder eigenzinnige smaak en bevat geen alcohol. Dit gemberbier (meestal ‘ginger ale’ genoemd) is daarnaast prima te combineren met extra smaakmakers zoals munt en limoen. Ga je tapas eten op een warme dag? Overweeg dan wat ijsblokjes in het gemberbier te doen voor je gasten, omdat dit drankje echt koud het lekkerst is.

Siroop (ook wel: ranja) met koolzuurhoudend water

Ranja met water is voor kinderen een prima dorstlesser. Maar wat wanneer je het water vervangt door koolzuurhoudend water? Je gasten zullen echt niet denken dat zij ranja aan het drinken zijn, zeker niet wanneer je de sprong waagt en verschillende smaken gaat combineren. Probeer het maar eens uit thuis!

 Spa rood met vlierbloesemsiroop

Goed, een hele mond vol wanneer je het je gasten voorschotelt, maar zeker een interessant alternatief. Dit kun je namelijk gewoon presenteren als een cocktail, maar dan helemaal zonder alcohol. Wil je de smaak wat spannender maken, dan kun je kiezen voor munt en limoen als toevoeging.

Alcoholvrije bieren

Tapas en bier gaat prima samen vanwege de smaakcombinatie. Aangezien het aantal alcoholvrije bieren de laatste tijd explosief gestegen is, is de kans groot dat ook jouw favoriete smaak in een 0,0 flesje te vinden is. Het is een kwestie van proberen, want de kans is groot dat je van je eigen merk af gaat stappen. Probeer vooral de bieren met extra smaakjes!

Tonic water

Tonic water is een ideale optie om te serveren bij hapjes gezien de eigen smaak en de prima combinatie met andere smaken. Dit is ook een van de drankjes die gemakkelijk aangevuld kan worden met andere smaken!

Radlers!

Radlers zijn prima drankjes die zich eigenlijk overal wel voor lenen. Volgens de kenners mag je dit geen bier noemen, omdat het een eigen karakter heeft en verfrissend van smaak is. Perfect voor de tapas, de warme zomeravond of bij een lunch buiten de deur dus.

Mousserende wijnen

Alcoholvrije wijnen worden al snel veredeld water. Kies daarom vooral voor de mousserende drankjes zonder alcohol. Direct een feestelijk karakter bij de tapas!

Jillz – prima bijpassende drankjes

Jillz heeft verschillende soorten alcoholvrije cider met uiteenlopende smaken waardoor het nog makkelijker wordt om de juiste combinatie te vinden met jouw tapas!

Wil je meer informatie of advies op maat voor jouw tapasbestelling? Neem dan gewoon even contact op met Peppers & Tapas!

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons