Ben jij net even geen ster in de keuken en word je al duizelig bij het lezen van recepten van meer dan een pagina? Geen zorgen, voor deze Do It Yourself Tapas hoef je geen Gordon Ramsay of Herman den Blijker te zijn. Sterker nog, het maken van tapas is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Voor de meeste gerechtjes heb je nog geen 20 minuten nodig. Ben je goed met het maken van planningen? Dan heb je binnen een uur een tafel vol Do It Yourself Tapas!
We beginnen met een aantal tips zodat je een stevige basis hebt. Wanneer je deze tips in de gaten houdt, kan het eigenlijk al niet meer misgaan:
Een makkelijke start bij jouw eigen Do It Yourself Tapas zijn gehaktballetjes in tomatensaus. De gehaktballetjes koop je natuurlijk niet kant-en-klaar. Met mager rundergehakt kun je makkelijk en snel gehaktballetjes draaien door er een ei aan toe te voegen. Kruid het gehakt aan met zout, paprikapoeder, kaneel of andere kruiden om jouw eigen smaak te creëren. Voeg daarna broodkruimels toe zodat de gehaktballetjes steviger worden.
Vervolgens maak je de tomatensaus. Denk ook hier aan de kruiden en gebruik vooral stukjes tomaat zodat het een wat voller gerecht wordt. Laat vervolgens de gehaktballetjes een half uur sudderen tot ze gaar zijn en proef vooral tussendoor het resultaat.
Aangezien de gehaktballetjes een half uur moeten sudderen, heb je hier de tijd voor een ander element bij jouw Do It Yourself Tapas. En maak je vooral geen zorgen, want bij dit recept heb je niet eens een pan nodig! Je neemt een aantal kleine tomaatjes, mozzarella (een bol of kleine bolletjes) en verse basilicumblaadjes.
Je snijdt de tomaten in tweeën en rijgt een helft aan een prikker. Vervolgens een basilicumblaadje, gevolgd door een stukje mozzarella en je sluit af met een tomaat. Nu is de eerste prikker klaar en kun je direct verder met de volgende prikkers. Tip: serveer balsamico en olie naast de prikkers als dipsaus!
Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Zet dan een grote schaal op de werkbank en stapel deze vol met verschillende soorten olijven, paprika’s en pepers. Eventueel kun je een stokbrood ernaast serveren, tapenade of stukjes kaas om het geheel nog smakelijker te maken. Het enige dat je vervolgens nodig hebt, zijn wat kleine prikkers of dessertvorkjes om het makkelijker te maken om met schone handen te eten.
Met deze basis weet je welke kanten je op kunt met jouw eigen Do It Yourself Tapas. Lijkt het je toch te veel werk of wil je jouw Do It Yourself Tapas aanvullen met professionele hapjes, dan kun je gewoon tapas online bestellen!