6 leuke manieren om tapas te presenteren

3 dingen die je niet over tapas wist
3 dingen die jij niet wist over tapas
15 september 2019
tapas gemixt
Smaken uit het verre oosten gemixt met tapas
15 november 2019
slanke tapas

Ideeën om leuk tapas te presenteren

Ben je op een van die momenten aanbeland waarop je eigenlijk nauwelijks nog inspiratie overhebt en moet er toch weer iets verzonnen worden aan hapjes tijdens een volgend feest of gezellige avond? Wil je het nu eens een keer leuk aanpakken en alle gasten verrassen? Dan ben je op de juiste pagina beland. Wij leggen je graag 6 leuke manieren voor om tapas te presenteren.

1. Een etagère

Je hebt vast nog wel een etagère ergens achterin de kast staan. Van de uitzet. Of een verjaardagscadeau dat je direct maar weggezet hebt omdat je zulke ouderwetse dingen dus echt niet gaat gebruiken. Dit is hét moment om die weer tevoorschijn te halen.

Met een etagère kun je namelijk tapas heel leuk presenteren, zonder veel moeite. Zeker wanneer je meerdere etagères hebt staan, kun je een leuke opzet maken. Zo ziet het er direct feestelijk uit.

2. Een buffettafel

Haal een tafel in huis helemaal leeg, zet er kaarsjes op in het midden en richt de tafel in als een buffettafel. Plaats de tapas met vlees in één sectie, tapas die scherp zijn in een andere sectie en zorg ervoor dat het direct logisch is. Handig, want zo hoef je niet heel de avond ernaast te staan en te vertellen wat nou precies wat is.

3. In glazen

Eten presenteren in glaswerk, dat is wel heel erg jaren ’90, maar geen zorgen: de tapas kunnen het makkelijk hebben! Zorg er wel voor dat je een logische indeling maakt, zodat mensen zich niet eerst een weg door de olijven moeten eten voordat ze eindelijk bij de ham aankomen.

4. Plankjes!

Snijplanken zijn perfect om tapas te serveren. Helemaal wanneer je eigenlijk niet zoveel zin hebt om alle ingrediënten te snijden. Leg er een mes naast en je bent klaar. Het mooiste: het ziet er artistiek uit, en hélemaal niet lui…

5. Vormpjes maken om tapas te serveren

Je kunt kippen maken. Of koeien. Of Donald Duck, wanneer je heel creatief bent. Vergeet niet foto’s te maken voor Instagram voordat de gasten er zijn, want een Donald zonder snavel ziet er ook niet uit natuurlijk.

6. Grote draaitafel

Zitten jullie allemaal rond een tafel met wat drankjes en een gezellig gesprek? Dan is het ronduit irritant wanneer je constant op moet staan om wat te eten te pakken. Pak een grote draaitafel of schijf en plaats die midden op tafel. Zo kun je gewoon draaien wanneer je even geen stokbrood meer wilt en een chipje wilt kauwen.

Genoeg ideeën om tapas te presenteren, maar nu geen zin meer om tapas te maken? Dan bestel je toch gewoon de tapas via het internet?

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons