3 dingen die jij niet wist over tapas

tapas met een twist
Tapas met een twist
15 augustus 2019
slanke tapas
6 leuke manieren om tapas te presenteren
15 oktober 2019
3 dingen die je niet over tapas wist

Dit wist jij (waarschijnlijk) nog niet over tapas!

Tapas is in alle soorten en maten te krijgen. Zelfs in Nederland tegenwoordig. Toch zijn er weinig mensen die alles weten van tapas en heel vreemd is dat niet. De oorsprong is bijvoorbeeld onbekend. Is het een manier geweest om drinken af te dekken, of een manier om wat langer op het terras te kunnen zitten? We hebben 3 dingen die jij niet wist over tapas op een rijtje gezet, zodat jij bij de volgende hapjesschaal wat leuks te vertellen hebt!

1. De Nederlandse bitterbal is een vorm van tapas

Say what!? Jazeker! De Nederlandse bitterbal is tijdens de Tachtigjarige Oorlog uitgevonden. Alleen niet door een Nederlander, maar door een Spaanse kok! De Spaanse kok moest tapas maken voor het Spaanse legioen, maar had niet de ingrediënten die nodig waren om de tapas op traditionele manier neer te zetten. Daarop ging hij aan de slag met ragout en kwam vervolgens met de bitterbal op de proppen. Uiteraard hebben we dat als Nederlanders heel snel overgenomen, waardoor het terecht gekomen is in de lijst met 3 dingen die jij niet wist over tapas.

2. Er zijn helemaal geen regels!

‘Traditionele tapas’ of ‘echte tapas’. Er zijn altijd wel mensen die je wijzen op een gerechtje dat niet op de tapastafel thuishoort. Maar laten we je direct duidelijk vertellen dat je hier niet naar hoeft te luisteren. Vraag een gemiddelde Spaanse kok naar de standaardregels van tapas en je krijgt op elke plek een ander antwoord. Sterker nog, zelfs de manier waarop het gegeten of geserveerd wordt, is helemaal vrij. Zeker nu wij er in Nederland een compleet ander iets van gemaakt hebben. Maar dat is punt 3.

3. Van bijgerecht naar complete maaltijd, oeps!

In Spanje is tapas een bijgerecht naast een glas drinken. Het wordt gebruikt als aperitiefje. Het is dus een klein iets om de honger op te wekken, zodat iedereen daarna aan tafel gaat. Kijk nou eens naar hoe wij in Nederland tapas eten. Da’s toch een beetje anders, aangezien het bij ons een complete tafel vol met eten is en het eigenlijk stiekem de hoofdmaaltijd geworden is. Maar aangezien er toch geen regels zijn, kunnen we hier prima mee doorgaan.

3 dingen die je niet wist over tapas – en nu wel weet!

Nu heb je écht iets om over te praten de volgende keer dat je aan de tapas gaat met je vrienden, familie of collega’s. Waarom bestel je vandaag niet alvast de volgende tapas zodat je precies weet welke 3 dingen de mensen aan tafel niet over tapas weten? Bel ons alvast op 030 850 95 40!

BESTELLEN
WhatsApp WhatsApp ons